TIT Bugát Pál Egyesület

 

A TIT BUGÁT PÁL EGYESÜLETE önálló jogi személy, a Heves megyei Bíróság 1990. július 27-én jegyezte be. A Bugát Pál 1841-ben alapított „Magyar Természettudományi Társulat” jogutódjának tekintjük magunkat, s követjük az alapító disszeminációs alapelveit.

Egyesületünk a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény alapján 1998. január elsejétől közhasznú tevékenységet végző szervezetnek minősül. Szervezetünk legfőbb céljai és feladatai: tudományos ismeretterjesztés humán- és reáltudományok terén egyaránt, az önművelődés elősegítése, felnőttoktatás, konferenciák, szabadegyetemek szervezése, tehetséggondozás.

Az egyesület aktív taglétszáma 314 fő, akik jelentős önkéntes munkával támogatják szervezetünket, három főfoglalkozású munkavállalóval és számos megbízási- és vállalkozói szerződéssel oldjuk meg az egyesület működését és programjait.

1970-től rendezzük az Egri Műemlékvédelmi Nyári Egyetemet.

Az Egri Műemlékvédelmi Nyári Egyetem nemzetközi - hallgatói és előadói résztvevőkkel -, mely az egyik legnagyobb múlttal rendelkező, évente ismétlődő ilyen jellegű európai konferencia. A megvalósításban partnerünk az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Egyesület. A konferencia folyamatos szakmai elismerésben részesül többek között a Környezetvédelmi Minisztérium, valamint a Henry Ford Fundation által.